Vintu de Jos

Vintu de Jos are o suprafata de 8.527 hectare si e situat pe malul raului Mures, in centrul Judetului Alba, la aproximativ 10 km de Sebes pe Drumul National DN7 si 15 km de Alba Iulia pe Drumul Judetean 107C si Drumul National DN1.

Comuna se invecineaza cu Alba Iulia la nord-est, cu Sebes la sud-est, cu comunele Pianu si Salistea la sud si cu comuna Blandiana la vest.

In anul 1248 sasii, colonizati pe un pamant fertil, de lunca, bine plasat la incrucisarea unor vechi sosele romane inca utilizabile, cu albia navigabila a celui mai mare rau transilvan, obtineau privilegii comparabile cu acelea ale orasului Sibiu.

In centrul comunei, Vintu de Jos, exista a importanta statie CFR. Statia CFR este un important nod feroviar ce face legatura intre Magistralele CFR 200 si 300, prin intermediul Liniei 200A. De asemenea, se afla pe ruta fostului Orient Express.

Satele aflate in administratia comunei Vintu de Jos sunt: Vurpar, Campu Goblii, Dealu ierului, Paraul lui Mihai, Valea Vinţului, Gura Cuţului, Matacina, Valea Goblii, Mereteu, Laz, Inuri, Stauini, Ciocaş, Poeniţa, Crişeni, Valea lui Mihai, Haţegana.

Primaria Vintu de Jos

Adresa: Vintu de Jos, str. Lucian Blaga nr. 47, cod 517875
Telefon: 0258/739101, 0258/739234
Fax: 0258/739234
Internet: www.vintudejos.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!