Sancel

Comuna Sâncel este situata in partea de est a judetului Alba, in bazinul râului Târnava Mica, aflându-se la o distanta de 48 km de resedinta judetului, municipiul Alba Iulia, 4 km de municipiul Blaj si 36 km fata de municipiul Târnaveni.Sancel Alba

Suprafata comunei a carei centru de comuna este Sâncel, aflata in limitele perimetrului administrativ este de 5135 ha, reprezentând 0,82% din suprafata judetului Alba.

Cele trei sate administrate de comuna Sancel sunt: Sincel, Panade, Iclod.

Clima satului Sâncel are un caracter continental temperat, relativ bland. Curentii de aer care circula dinspre vest indeosebi fönul, au urmari pozitive asupra culturilor agricole.

Se constata ca in cursul anului temperatura cea mai ridicata se inregistreaza in luna iulie (20,6 grade celsius) in medie, iar cea mai scazuta in ianuarie (-2,7 grade celsius) in medie, temperatura multianuala ajunge la circa 9 grade celsius.

Primaria Sancel

Adresa: Sancel, str. Mihai Eminescu nr.70, cod 517670
Telefon: 0258 – 885101 / 0258 – 885275
Fax: 0258 – 885275
Internet: www.sancel.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!