Ocolis

Comuna Ocolis este situata in depresiunea cu acelasi nume, la 460 m altitudine, in zona de conflict a raului Ocolis cu Ariesul.

Comuna constituie punctul de plecare spre Cheile Runcului si ale Pociovalistei. Accesul in localitatile Ocolis si Vidolm se face de pe DN 75. Accesul spre satul Lunca Larga se face pe DN 75, iar apoi mai departe pe DJ 750 G Ocolis, in continuarea caruia se parcurge apoi DC 184 (DC 89) Runc-Lunca Larga. Pe drumurile clasificate DJ 750 G si DC 184 se poate circula in conditii bune.ocolis alba

Se afla in partea de nord a judetului Alba, pe DN 75, la 100 de km de Alba Iulia si 20 de km de orasul Baia de Aries. Partial este situata in Muntii Trascaului si Muntele Mare.

Comuna Ocolis are in componenta patru sate situate pana la granita cu Judetul Cluj respectiv Ocolis, Runc, Lunca Larga, Vidolm.

Vecinatatile teritoriului administrativ al comunei sunt:
- La nord : Judetul Cluj
- La sud – vest : Comuna Rimetea
- La vest si sud: Comuna Posaga

Primaria Ocolis

Adresa: Ocolis, nr.152, cod 517525
Telefon: 0258 – 776499
Fax: 0258 – 776300
Internet: http://www.ocolis-ab.ro/primaria/primaria.php

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!