Posaga

Comuna Poşaga este aşezată în partea estică a Munţilor Apuseni ,pe o vale cu acelaşi nume, care se varsă în râul Arieş la aproximativ jumătatea distanţei dintre Câmpeni şi Turda.

Din anul 1968 face parte din punct de vedere administrativ din judeţul Alba şi se afla la o distanţă de 100 km de reşedinţa judeţului, Municipiul Alba Iulia.Posaga Alba

Comuna se compune din 7 sate: Posaga de Jos – centru de comună, Posaga de Sus, Sagagea, Oraşti, Corteşti, Incesti şi Lunca Arieş.

Satele sunt aşezate pe cursul vaii Posagii, pe o întindere de 20 km, cu excepţia satului Lunca care este aşezat pe ambele maluri ale râului Arieş, în aval cu 3 km faţă de punctul de vărsare a vaii Posagii în râul Arieş.

Comuna se învecinează la nord-est cu comuna Ocoliş,la nord cu comuna Băişoara din judeţul Cluj, la sud-est cu comuna Bistra, la sud cu comuna Salciua şi la est cu comunele Rimetea şi Livezile.

Suprafaţa comunei este de 136 kmp, depaşind ca suprafaţă Comuna Bistra (declarata ca fiind cea mai mare comuna din Europa). Sursa: http://www.comunaposaga.ro/posaga-cadrul-geografic-107.html.

Tot aici in comuna Posaga se afla haltă de cale ferată a Mocăniței (în prezent inactivă). În unele ediții ale “Mersului Trenurilor” din trecut, halta a fost denumită “Lunca Arieșului”.

Primaria Posaga

Adresa: Posaga sat. Posaga de Jos
Telefon: 0258 -776024
Fax: 0258 – 776024
Internet: www.comunaposaga.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!