Intregalde

Comuna Intregalde este situata in partea centrala a judetului Alba, la poalele Muntilor Trascau, in bazinul superior al raului Galda si Galdita iar o parte tributara bazinului Ramet, la o altitudine ce variaza intre 600 si 900 metri, fiind dominata de Varful Capra cu o altitudine de 1.211 metri si Muntele Cetii cu 1.234 metri.

Prin asezarea sa geografica, comuna este situata in mare majoritate pe malul celor doua rauri: Galdita ce strabate, satele Sfarcea si Necrilesti. Raul Galda strabate satele Ghioncani si Ivanis reunindu-se la o distanta de 1 km de centrul comunei.

De aici in jos se gasesc satele Intregalde care este si centru de comuna si o parte din Modolesti. Satul Modolesti se intinde si pe un afluent al raului Galda Numit Ghilcer. In partea vestica a acestui afluent se afla satele: Dealul-Geoagiului, Marinesti, Iliesti, Popesti, in partea nord est se gaseste satul Tecsesti.

Vecinatatile teritoriului administrativ al comunei Intregalde sunt: in NV comuna Mogos, in Nord comuna Ramet, in Est comunele Stremt si Galda de Jos, in SE comuna Ighiu, in Sud comuna Metes, in SV orasul Zlatna.

Suprafata administrativ teritoriala este de 8259 ha din care:

Primaria Intregalde

Adresa: Intregalde nr.3, cod 517365
Telefon: 0258 -855003 / 0258 -855028
Fax: 0258 – 855003
Internet: www.primariaintregalde.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!