Farau

Fărăul este situat la 46°20′ latitudine nord si 24°00′ longitudine est, în partea de nord-est a judeţului Alba şi se desfasoara pe o suprafata de cca. 81,54 km², înscriindu-se între comunele de marime medie.

Comuna se învecineaza în partea nord-estica cu judetul Mures. In interiorul judetului Alba, Fărăul se învecinează cu comunele Noslac, Hoparta, Sona si Jidvei.farau alba

In cuprinsul teritoriului administrativ sunt incluse urmatoarele 5 localităţi: Fărău, Heria, Medveş, Sânbenedic şi Silea.

Peisajul natural este dominat de un relief colinar, deluros, dar întrerupt de crestele care au favorizat dezvoltarea unor abrupturi.
Satul Fărău este atestat documentar din anul 1299 sub denumirea de “Forró” (trad. “fierbinte”). Această denumire este pusa pe seama deselor rascoale şi lupte ale celor care au trăit pe aceste meleaguri împotriva stăpânilor unguri. In perioada 1400-1800 tăranii din satele teritoriului Fărău au fost iobagi pe mosiile maghiarilor.

Primaria FĂRĂU

Adresa: Farau, str.Principala, nr.70, cod 517280
Telefon: 0258/867101, 0258/867091
Fax: 0258/867102
Internet: http://www.primariafarau.com/

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!