Stremt

Localitatea Stremţ este situată în zona „Piemontului Trascăului” ce ocupă o pozitie mediana între Muntii Trascăului, la vest şi zona joasa a Culoarului Muresului la est, pe cursul inferior al raului Stremţ.Stremt Alba

Comuna Stremţ ocupa partea centrala a județului Alba având o suprafața de 6.738,71 ha reprezentand aproximativ 1,08% din suprafața județului.

Comuna Stremţ se afla la cca 4 km distanta de oraşul Teiuş, la 15 km distanta de municipiul Aiud, 22 km distantă de resedinta de judetul Alba Iulia, la 30 km fata de municipiul Blaj, 83 km (pe D.N. 1) distanța de municipiul Cluj-Napoca, la 97 km fata de municipiul Sibiu.

Satele aflate in administratie sunt: Stremţ, Geoagiu de Sus, Geomal, Faţa Pietrii.

Suprafaţa de teren de care dispune comuna Stremț este de 7417 ha din care 546 ha este intravilan, iar restul de 6871 ha constituie extravilan.

Cea mai mare parte a terenului agricol este formată din terenul arabil în podere de 47,32%, fiind urmata de pașuni, care au un procent de 31,80%, restul suprafeței fiind ocupată de vii, livezi şi fanețe în procent de 20,80%.

Silvicultura. Datorită situarii teritoriului comunei intr-un areal favorabil silviculturii, aceasta ramura este bine reprezentata, existand la nivelul comunei 2211 ha.

Piscicultura – teritoriul comunei Stremţ este drenat de Valea Stremţului, pe langă aceasta se mai gasesc doua lacuri antropice, unul în Geoagiu de Sus restrans ca întindere situat la intrarea în sat, în apropierea văii Stremţului, format dintr-o meandra a acestuia şi alimentat de un afluent, iar celalalt este Lacul Stremţ situat langă ruinele fostei cetati a Diodului.
Ihtiofauna este reprezentata prin crap (Cyprinus carpio), mreana (Barbus barbus), clean (Leuciscus cephalus), pastrav (Salmo trutto fario) etc.

Primaria Stremt

Adresa: Stremt, nr.99, cod 517745
Telefon: 0258 – 848101 / 0258 – 848302
Fax: 0258 – 848302
Internet: www.primariastremt.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!