Sibot

Localitatea Sibot apartine din punct de vedere administrativ teritoriului judetului Alba.

Comuna Sibot este alcatuita din patru sate componente: Sibot – resedinta de comuna, Balomir, Bacainti si Saracsau.Sibot Alba

Comuna Sibot este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la limita cu judetul Hunedoara, pe cursul mijlociu al raului Mures , invecinindu-se la nord cu comuna Ceru-Bacainti, la sud cu Satul Vinerea (Cugir), la est cu comunele Salistea si Blandiana, iar la vest cu satul AurelValicu (comuna Goeagiu, HD).

Clima este temperat continentala. Regimul anual al temperaturii aerului variaza iarna intre -7 C si -2 C, primavara intre 6C si 14C, vara intre 10C si 22C, iar toamna intre 5C si 10C.

Numarul zilelor de inghet variaza intre 110 – 116 anual, iar numarul zilelor cu temperaturi medii mai mari de 25C este intre 79 – 96 anual. Cantitatile anuale de precipitatii sunt in medie de 500 – 600 l/m, ceata se intalneste in 42 – 46 zile pe an.

Comuna Sibot are un relief predominant de lunca cu aspect de campie si terase cu inclinatie S-N, cu un sol aluvionar si fertil.

Vegetatia este specifica zonei de lunca si terase fiind compusa din specii de graminee, trifoi,etc.

In hotarul comunie se intalnesc pajisti de lunca utilizate ca pasuni.

In zona arabila se intalnesc culturi paioase( grau , orz, secara, ovaz) si prasitoare ( parumb, cartof, sfecla, floarea soarelui)

Pe partea insorita a versantului din dreapta riului Mures se cultiva vita de vie .

Primaria Sibot

Adresa: Sibot, str. Principala nr.153, cod 517750
Telefon: 0258 – 760010 / 0258 – 760220
Fax: 0258 – 760101
Internet: www.primaria-sibot.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!