Ohaba

Comuna Ohaba este asezata in bazinul hidrografic al Muresului, in subbazinul Tarnavelor, la est sud-est de Alba Iulia sau nord – estul podisului Secaselor, pe urmatoarele coordonate geografice: 23 47’ 24″ longitudine estica si 46 04’ 30″ latitudine nordica. Distanta fata de resedinta de judet este urmatoarea: 25 Km pe ruta Ohaba – Berghin – Alba Iulia si 40 Km pe ruta ocolitoare Ohaba – Secasel – Colibi – Berghin – Alba-Iulia sau ruta Ohaba – Vingard – Ghirbom – Berghin – Alba Iulia.

Satele care apartin de Ohaba sunt Ohaba, Secasel, Colibi, Magherat.

Relieful tritoriului administrativ al comunei Ohaba se caracterizeaza prin altitudini cuprinse intre 250 si 460 m. Altitudinile medii sunt intre 300 si 350 m si reflecta asimetria vailor. Suprafata: 4 052 ha (40.52 Kmp.) Teritoriul se incadreaza in evolutia geologica a Depresiunii Transilvaniei.

Reteaua hidrografica este simpla; in partea de nord a comunei se afla Secasul Mic – raul colector; pe dreapta Secasului mici torenti proveniti de pe dealul Vartoape cu prelungire spre Colibi.

In teritoriul comunei Ohaba sunt determinate peste 200 unitati de sol, mai raspandite fiind: cernoziomul cambic, soluri negre de faneata, soluri gleizate, soluri pseudorendzine, soluri brune si brune galbui de padure aflate in diferite stadii de podzolire, podzoluri, soluri usor salinizate si variate.

Primaria Ohaba

Adresa: Ohaba, str. Viilor, nr.188, cod 517530
Telefon: 0258 – 854511 / 0258 – 854502
Fax: 0258 – 854511
Internet: www.primariaohaba.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!