Hoparta

Toate satele comunei Hoparta sunt mici sub 500 locuitori si au functie economica exclusiva agrara. Legaturile cu sistemul de localitati al judetului sunt asigurate prin drumul judetean modernizat 107 E (Aiud – Ciumbrud – Bagau – Hopirta – Spanaca) si DJ 107 D (Unirea – Ocna Mures – Vama Seaca – Farau – Silea) prin care comuna este racordata la drumul national.

Astfel satul Hoparta este situata la cca. 50 km. fata de resedinta judetlui, municipiului Alba Iulia, iar fata de cel mai apropiat oras respectiv Ocna Mures, la 17 km. Aiudul, centrul de importanta zonala cu rol de echilibru in economia judetlui, este situat la 16 km. ambele localitati urbane asigura comunei Hoparta legatura cu sistemul feroviar national.hoparta alba

Localitati componente: Hoparta, Silivas, Spalnaca, Turdas, Vama Seaca.

Din punct de vedere geografic, teritoriul comunei Hopirta este situat in regiunea centrala a Depresiunii Transilvaniei, in cadrul dealurilor Tarnavei Mici. Aceste dealuri reprezinta partea nordica a Podisului Tarnavelor, cuprinsa intre vaile largi ale Muresului la nord si la vest si ale Tarnavei Mari la sud, in timp ce la est se inregistreaza anumite dificultati cu privire la evidentierea limitei fata de sectorul subcarpatic corespunzator.

Altitudinal teritoriul comunei prezinta o diferenta de nivel de 267 m. intre punctul cel mai inalt (Dl. Hoparta – 537 m.) si zona cea mai joasa (lunca raului Valea Seaca – 270 m.)

Principala ocupatie a populatiei din comuna Hoparta este agricultura si cresterea animalelor.

Comuna Hopirta detine o suprafata de 6.148,00 ha, din care:

In comuna Hoparta a ramas nelucrat cca. 500.00 ha teren arabil din lipsa fondurilor pentru agricultura.

Primaria Hoparta

Adresa: Hopirta, nr.159, cod 517335
Telefon: 0258 – 875713
Fax: 0258 – 875713
Internet: www.primariahopirta.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!