Salciua

Comuna Salciua este situata in partea de nord a judetului Alba, pe valea Ariesului, Salciua Albala o distanta de aproximativ 100 km de municipiul Alba Iulia (resedinta judetului) si la 15 km de Baia de Aries, orasul cel mai apropiat, pe drumul national DN 75: Câmpeni – Salciua – Turda.

Asezata în bazinul mijlociu al Ariesului, între Muntii Trascau si Muntele Mare, într-un bazin depresionar, are un relief specific de munte, dezvoltat pe calcare si sisturi cristaline. Altitudinea variaza între 700 si 1400 m.

Lunca larga a Ariesului este propice agriculturii, aici aflându-se întinse suprafete cultivate, ceea ce i-a atras denumirea de “Baraganul Muntilor Apuseni“.

Comuna Salciua are arondate urmatoarele sate: Sălciua de Jos, Sălciua de Sus, Dealu Caselor, Dumeşti, Sub Piatră, Valea Largă.

Primaria Salciua

Adresa: Salciua nr.62, cod 517645
Telefon: 0258 – 788740
Fax: 0258 – 788600
Internet: www.primariasalciua.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!