Miraslau

Comuna Miraslau este situata pe limita vestica a podisului Transilvaniei, pe DN 1, pe malul raului Mures. Este asezata in nordul judetului Alba la o distanta de 30 de km de resedinta judetului Alba si 7 km de orasul Aiud. Satele componente sunt: Mirăslău, Decea, Lopadea Veche, Cicău, Ormeniş, Rachiş.

Comuna Miraslau este atestata documentar din anul 1219, satul numindu-se “Vila Mirislau“. Asezarea straveche a Miraslaului este afirmata si de sapaturile arheologice intreprinse aici de catre cercetatorii de la Institutul de Arheologie din Cluj Naloca si Muzeul de Istorie din Aiud, care au scos la iveala urme materiale din epoca metalelor, obiecte de ceramica, vase ce apartineau populatiei bastinase.

Primaria Miraslau

Adresa: Miraslau, str. Principala, nr.283, cod 517470
Telefon: 0258 – 879001
Fax: 0258 – 879001
Internet: www.primariamiraslau.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!