Berghin

Comuna Berghin este situata din punct de vedere geografic in zona de nord-est a judetului Alba si se invecineaza cu urmatoarele comune:

Comuna Berghin are urmatoarele 4 localitati: localitatea Berghin (resedinta de comuna), localitatea Ghirbom, localitatea Henig,localitatea Straja.Comuna Berghin se afla la o distanta de 20 de Km fata de resedinta de judet (Alba-Iulia).

Sub aspect hidrografic teritoriul comunei Berghin apartine zonei fara cursuri de ape importante, fiind strabatut doar de mici vai cu debit variabil in functie de timp. Apele existente sunt lipsite de importanta economica.

Primele semne de locuire a tinuturilor dateaza din epoca neolitica, mileniul V i.e.n. asezare Cris in Ghirbom si Berghin, pe valea Lascau. Pe teritoriul comunei Berghin urme de viata umana sunt semnalate inca din neolitic, in mai multe puncte, fie prin locuinte de tip bordei, fie prin unelte de piatra slefuita in deosebi topoare descoperite cu ocazia cercetarilor arheologice efectuate intre anii 1978 – 1987 pe raza localitatilor Berghin si, respectiv, Ghirbom.

Locuitorii satelor in evul mediu erau serbii (iobagii) pe domeniul Manastirii romano-catolice din Alba-Iulia pana in anul 1852, cand in marele Principat al Transilvaniei era desfintata serbia (iobagia).

Locuitorii satelor apartinatoare comunei Berghin au fost martori sau participanti ai unor evenimente petrecute pe aceste meleaguri, cum ar fi:

Primaria Berghin

Adresa: Ghirbom Nr.95A, com. Berghin, jud. Alba
Telefon: 0258-854241 / 0258-854101
Mobil: 0745-579889
Email: primar@primariaberghin.ro
Internet: http://primariaberghin.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!