Vidra

Comuna Vidra a fost locuita inca de pe vremea geto-dacilor si a stapanirii romane datorita exploatarilor aurifere ale Muntilor Apuseni.

Pana in anul 1924, comuna Vidra a cuprins si localitatea Vidra de Sus, cand odata cu sarbatorirea centenarului nasterii lui Avram Iancu s-a dezlipit de comuna mama formandu-se noua comuna Avram Iancu.Vidra Alba

Comuna Vidra este asezata la extremitatea nord-vestica a judetului Alba in inima “Tarii Motilor” intinzandu-se prin satele si catunele sale in bazinul inferior al Ariesului Mic, aproape de centrul grupei centrale a Muntilor Apuseni, la 46 grade si 22 minute latitudine nordica si 22 grade si 49 minute longitudine estica avand o altitudine cuprinsa intre 600 si 1298 metri. Localitatea este strabatuta de Ariesul Mic, care izvoreste de pe teritoriul comunei Avram Iancu, de la nord-vest la sud-est, cu o viteza de scurgere de circa 14-15 km/ora. Este aproape o axa de simetrie a comunei, suprafata sudica cu putin depasind suprafata nordica.

Teritoriul comunei se invecineaza: la est cu comuna Sohodol si orasul Campeni; la nord cu comuna Poiana Vadului si comuna Vadu Motilor; la vest cu comuna Avram Iancu; la sud cu comuna Halmagiu din judetul Hunedoara.

Suprafata comunei este de 60 km patrati repartizata astfel:

Din punct de vedere administrativ, comuna Vidra se imparte in patru mari grupe de sate: Vidra, Goiesti, Ponorel si Poieni. In cadrul acestor patru grupe satele sunt repartizate astfel:

In total comuna Vidra are un numar de 39 de sate.

Primaria Vidra

Adresa: Vidra, str. Centru nr.1, cod 517825
Telefon: 0258 – 786575 / 0258 – 786615
Fax: 0258 – 786575
Internet: www.primariavidra.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!