Zadareni

Comuna Zădăreni este situata in nordul Campiei Vingăi, pe valea Muresului, si are o suprafata de 2145 ha. Din punct de vedere administrativ, comuna este alcatuita din doua sate: Zădăreni – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 8 km fata de municipiul Arad si Bodrogu Nou.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 2323 locuitori.

Desi urmele locuirii pe aceste meleaguri dateaza din antichitate (in situl arheologic “Cartierul Nou” de la Zădăreni au fost puse in evidenta o asezare din epoca fierului si o necropola romana), prima atestare documentara a localitatii Zădăreni dateaza doar din anul 1333. Satul Bodrogu Nou este atestat documentar in anul 1828.

Economia comunei cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate. Sectoarele economice secundar si tertiar detin ponderi importante in spectrul economic al comunei. Dintre resursele exploatabile ale comunei amintim aici rezervele de hidrocarburi.

Primaria Zadareni

Adresa: Str. Principala nr. 28 cod: 317130
Tel: 0257- 413 024
Fax: 0257 – 413 306

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!