Zabrani

Comuna Zăbrani este situata in estul Campiei Vingăi, in zona de contact cu Dealurile Lipovei. Suprafata administrativa a comunei este de 11778 ha. Comuna are in componenta trei sate: Zăbrani – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 29 km fata de municipiul Arad, Chesint si Neudorf.Zabrani_jud_Arad

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 4472 locuitori.

Urmele locuirii pe aceste meleaguri dateaza din cele mai vechi timpuri. In situl arheologic de la Zăbrani (Dealul Viilor) au fost puse in evidenta doua asezari datand din paleolitic si din epoca fierului.

Prima atestare documentara a localitatii Zăbrani dateaza din 1080-1090.

Satul Chesint este atestat documentar in anul 1334 iar satul Neudorf in anul 1723.

Desi economia comunei este una predominant agrara, axata pe cresterea animalelor si cultura plantelor, industria usoara si mica industrie sunt bine reprezentate in spectrul economic al comunei.

Primaria Zabrani

Adresa: Zăbrani, nr. 95, jud. Arad
Tel: 0040 257 457.001
Fax: 0040 257 457333
E-mail: primar@primariazabrani.ro
Internet: www.primariazabrani.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!