Vinga

Comuna Vinga este situata in sudul judetului Arad, in partea centrala a Campiei Vingai si are o suprafata de cca. 14500 ha.Vinga Arad

Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din trei sate: Vinga – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 23 km fata de municipiul Arad, Mailat si Manastur.

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 6388 locuitori.

Prima atestare documentara a localitatii Vinga dateaza din anul 1231. Satul Mailat este atestat documentar in anul 1454 si Manastur in anul 1285.

Economia comunei cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate.Comertul si industria usoara detin ponderi importante in spectrul economic al comunei.

Primaria Vinga

Adresa: Str. Principala nr. 27, 317400
Tel: 0257 – 460 126
Fax: 0257 – 460 736
Email: primar@primaria-vinga.ro
Internet: www.primaria-vinga.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!