Socodor

Comuna Socodor este situata in partea de vest a Campiei Criului Alb si se intinde pe o suprafata de 11260 ha.

Administrativ, comuna este formata din satul cu acelasi nume, sat situat la o distanta de 48 km fata de municipiul Arad.Socodor Arad

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 2285 locuitori.

Conform Planului de amenajare a judetului Arad, comuna Socodor face parte din Sistemul urban orasului Chisineu Cris. In cadrul sistemului rolul principal il are orasul Chisineu Cris, iar comuna Socodor reprezinta 4,71 % din populatia total sistem in anul 1992 si 5,05 % in anul 2002.

Ponderea pe care o are localitatea in cadrul subsistemului este urmatoarea:
- localitatea Socodor reprezinta 5,77% din totalul locuitori subsistem in anul 1992 si 6,19% din total subsistem in anul 2002.

Desi prima atestare documentara a localitatii Socodor dateaza din anul 1299 urmele locuirii pe aceste meleaguri se pierd in negura vremii. Arheologii au scos la lumina obiecte ceramice apartinatoare Culturii Otomani, vestigii din epoca bronzului si doua necropole apartinand gepizilor si respectiv avarilor.

Economia comunei este una predominant agrara, populatia comunei fiind axata pe cultivarea terenurilor si cresterea animalelor.

Reteaua hidrografica permanenta este formata de raul Crisul Alb si afluentul acestuia, Canalul Morilor.

Din punct de vedere climatic zona studiata se incadreaza tipului climatic temperat continental-moderat, cu usoare influente mediteraneene.Temperatura medie multianuala este de 10,6 grade C la Chisineu Cris. Luna cea mai calda este Iulie, cu temperatura medie de 21,4 grade C, iar luna cea mai rece este Ianuarie cu temperatura medie de 1,4 grade C.

Teritoriul comunei Socodor cuprinde suprafete extinse de soluri de calitate buna si foarte buna, favorabile culturilor agricole.

Desi pentru multi turisti Socodorul reprezinta o zona de tranzit, rezervatia naturala de soluri saraturate (95 ha), valea Crisului Alb si biserica “Buna Vestire” – monument de arhitectura datat din anul 1768, sunt obiective turistice de mare frumusete situate pe teritoriul comunei.

Punctele tari si cele slabe ale acestei comune in ceea ce priveste infrastructura, economia, turismul, mediul, socialul sunt expuse pe pagina de website a Primariei Socodor info aici: http://www.socodor.ro/socodor_analiza-swot-a-comunei-202.html.

Primaria Socodor

Adresa: str. Principala nr. 1, Socodor, 317305
Tel.: 0257-358.100
Fax.: 0257-358.100
Email: primaria@socodor.ro
Web: www.socodor.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!