Sistarovat

Comuna Şiştarovaţ este amplasata in Dealurile Lipovei, se intinde pe o suprafata de cca. 12300 ha si are in componenta patru sate: Şiştarovaţ – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 42 km fata de municipiul Arad, Cuveşdia, Labaşinţ si satul Varniţa.Sistarovat_jud_Arad

Prima atestare documentara a localitatilor Şiştarovaţ si Cuveşdia dateaza din anul 1440, satul Labaşinţ este atestat documentar in anul 1477 si satul Varniţa intre anii 1820-1830.

Economia comunei este predominant agrara, majoritatea populatiei din zona fiind ocupata cu pomicultura, viticultura, cresterea animalelor si cu prelucrarea lemnului, fondul forestier al comunei fiind de peste 6000 ha.

Desi nu detine elemente spectaculoase din punct de vedere turistic, peisajele desprise din Dealurile Lipovei spre zona de culoar a Mureşului, traditiile si ospitalitatea locuitorilor din aceasta zona compenseaza din plin acest neajuns.

Primaria Sistarovat

Adresa: Str. Principala nr. 116 cod: 317345, jud. Arad
Tel: 0257 – 434 201
Fax: 0257 – 434 200

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!