Siria

Comuna Șiria are o suprafata de 12106 ha si se desfasoara la contactul dintre Campia Aradului cu Muntii Zarandului.

Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din trei sate: Şiria – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 28 km fata de municipiul Arad, Galşa si Masca.Siria Arad

Populatia comunei numara la ultimul recensamant 8140 locuitori.

Prima atestare documentara a localitatii Şiria, veche resedinta de cnezat, dateaza din anul 1169. Satul Galşa este atestat documentar intre 1202-1203 si satul Masca este atestat documentar in anul 1331.

Desi economia comunei este una predominant agrara, in ultima perioada sectorul economic secundar si tertiar au avut evolutii ascendente. Comuna este cunoscuta ca un important centru viticol al regiunii. Dintre resursele exploatabile ale comunei amintim granitul si calcarul, roci pentru constructii care se exploateaza la Galşa.

Primaria Siria

Adresa: Şiria, strada Regiment 85 infanterie, nr 184
Telefon: 0257 – 531 101
Fax: 0257 – 531 449
Email: primariasiria@yahoo.com
Internet: www.primariasiria.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!