Simand

Comuna se situeaza in zona de contact a Campiei Aradului cu Campia Crişurilor, pe canalul Morilor, si se intinde pe o suprafata de 10089 ha.

Suprafata agricola este de 9453 ha din care suprafata arabila 8013 ha, suprafata pasuni 1424 ha, suprafata fanete 16 ha.

In comuna Şimand se gaseste castelul Cernovici. Construit in stil neoclasic, cu un singur nivel si un plan dreptunghiular, in prima jumatate a secolului al XIX-lea, prezinta o arhitectura sobra. Atat terasa din fata, cat si cea din spate, sunt strajuite de coloane cu capitele de rezonanta dorica.

Castelul este inconjurat de un parc. Un alt obiectiv important il constituie biserica ortodoxa (nr. 1085) care dateaza de la mijlocul secolului al XVIII-lea, reconstruita in secolul urmator. In interior si exterior caracteristicile dominante apartin barocului.

In interior se remarca si icoanele praznicale in stil bizantin, donate de ctitorul bisericii in 1759. In prima jumatate a secolului al XIX-lea, aici a fost temporar catedrala episcopala, unde isi avea periodic resedinta Nestor Ioanovici, primul episcop roman din Arad (1829 – 1830).

Primaria Simand

Adresa: Str. Principala cod: 317335, jud. Arad
Tel: 0257 – 373.311
Fax: 0257 – 373.118
Internet: www.simand.org

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!