Sepreus

Comuna Şepreuş este situata in nordul Campiei Teuzului şi se intinde pe o suprafata de 5768 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita dintr-un singur sat, satul Şepreuş, situat la o distanta de 63 km fata de municipiul Arad.

Prima atestare documentara a localitatii Şepreuş dateaza din anul 1407.

Economia comunei este axata pe agricultura, in special pe culturile de grau, porumb, floarea soarelui, orz, sfecla de zahar, legume, plante uleioase, nutret şi plante tehnice.

Din punct de vedere turistic, Şepreuşul este cunoscut pentru amenajarile piscicole din zona. Un alt element de atractie este castelul datat din secolul al XIX-lea, constructie ce se impune in teritoriu prin arhitectura sa.

Primaria Sepreus

Adresa: Principala nr. 298, jud. Arad
Tel: 0257 – 356 262
Fax: 0257 – 356 263

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!