Semlac

Comuna Semlac este situata in sud-vestul Campiei Aradului, in lunca larga a Muresului si are o suprafata de 8311 ha. Administrativ, comuna Semlac are in componenta satul cu acelasi nume, sat situat la o distanta de 37 km fata de municipiul Arad.Semlac Arad

De asemenea se gaseste in vecinatatea a doua vami care fac legatura cu Uniunea Europeana, respectiv vama Nadlac (la o distanta de 18 km) si vama Turnu (la o distanta de 25 km).

Prima atestare documentara a localitatii Semlac dateaza din anul 1256.

Economia comunei este predominant agrara, comuna fiind cunoscuta in regiune ca un important bazin cerealier si legumicol.

Productiile bune obtinute sustin sectorul zootehnic, sector agricol specializat in cresterea porcilor si bovinelor.

Comuna Semlac este una dintre cele mai mari comune ale judetului Arad, avand o suprafata totala de 8311 ha teren agricol, iar suprafata arabila este de 7415 ha. Comuna se intinde pe o suprafata de 296 ha teren intravilan.

Comuna Semlac detine o suprafata de paduri de 34 ha, ceea ce reprezinta 0,40% din total suprafata teritoriu administrativ.

Desi pentru multi turisti Semlacul reprezinta o zona de tranzit, Parcul Natural “Lunca Muresului” este obiectivul turistic de importanta majora de pe teritoriul comunei.

Reteaua hidrografica este reprezentata de raul Mures, unicul curs de apa permanent din cadrul comunei.

Clima este preponderent continental-moderata, cu slabe influente mediteraneene. Ca o consecinta a incalzirii globale a vremii, iernile au pierdut mult din asprimea de alta data, temperaturile medii situandu-se in jurul valorilor de 9-10°C, fapt ce favorizeaza derularea activitatilor in aer liber o perioada mai indelungata a anului.

Invelisul din soluri al teritoriului administrativ al comunei Semlac poate fi reflectat astfel: in partea de nord a teritoriului predomina solurile zonale reprezentate de cernoziomuri, iar in partea sudica si sud-vestica predomina solurile hidromorfe. Dintre bogatiile subsolului amintim prezenta apelor geotermale.

Primaria Semlac

Adresa: Str. Principala nr. 656, cod 317295, jud. Arad
Tel: 0257 – 534 102
Fax: 0257 – 534 137
Email: primaria@semlac.ro
Internet: www.comunasemlac.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!