Seleus

Comuna Seleus se afla situata in partea de est a Campiei Crisului Alb, pe cursul raului Cigher si are o suprafata administrativa de 4122 ha. Din componenta comunei fac parte satele: Seleus – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 44 km fata de municipiul Arad, Iermata si satul Moroda.

Prima atestare documentara a localitatii Seleus dateaza din anul 1489. Satul Iermata este atestat documentar in anul 1387, iar satul Moroda in anul 1508.

Legumicultura, cultura cerealelor, cultura plantelor tehnice precum si cresterea animalelor sunt pricipalele sectoare ale agriculturii raspunzatoare de sustinerea economiei locale.

Din punct de vedere turistic, comuna Seleus este cunoscuta datorita amenajarilor piscicole realizate aici si nu in ultimul rand pentru podul turcesc, monument istoric si de arhitectura datat din secolele al XV-lea – al XVIIlea, construit peste raul Cigher.

Primaria Seleus

Adresa: Str. Principala, nr. 200, cod 317290, jud. Arad
Tel: 0257 -329101
Fax: 0257-329343

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!