Sagu

Comuna Sagu este situata in Campia Vingai si are o suprafata de 10266 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din sase sate: Sagu- sat resedinta de comuna situat la o distanta de 15 km fata de municipiul Arad, satele Cruceni, Firiteaz, Fiscut si Hunedoara Timisana.Sagu_jud_Arad

Prima atestare documentara a localitatii Sagu dateaza din anul 1333. Satul Cruceni este atestat documentar in anul 1772, satul Firiteaz in anul 1256, Fiscut in 1493 iar satul Hunedoara Timisana in anul 1925.

Economia comunei este predominant agrara dar cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate.

Desi nu detine elemente spectaculoase din punct de vedere turistic, traditiile si ospitalitatea locuitorilor din aceasta zona compenseaza din plin acest neajuns.

Primaria Sagu

Adresa: Localitatea Sagu nr.219, Judetul Arad
Tel: 0257 418 101
Fax: 0257 418 323
E-mail: primariasagu@inext.ro
Internet: www.primariasagu.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!