Pilu

Comuna Pilu se afla situata in Campia Crisurilor, in nord-vestul judetului, la granita de vest a Romaniei. Comuna se intinde pe o suprafata de 7177 ha si are in componenta satele: Pilu – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 62 km fata de municipiul Arad si satul Varsand.Pilu Arad

Desi urmele locuirii pe aceste locuri sunt timpuriipe teritoriul localitatii Varsand fiind descoperite mai multe situri arheologice datand din epoca bronzului, prima atestare documentara a localitatii Pilu dateaza din anul 1283, satul Varsand fiind atestat documentar in anul 1214.

Economia comunei cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate.

Localitatea Varsand este un important punct rutier de trecere a frontierei.

Situata intr-o zona de campie, fondul turistic natural al comunei nu iese in evidenta cu elemente spectaculoase. Cele mai importante obiective turistice ale comunei sunt Valea Crisului Alb si Canalul Morilor, elemente cunoscute pescarilor sportivi din intreaga regiune.

Primaria Pilu

Adresa: Principala, nr. 69, cod 317255, jud. Arad
Tel: 0257 353800
Fax: 0257 353800
Email: primar@comunapilu.ro
Internet: www.comunapilu.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!