Petris

Comuna Petris este situata in zona de contact a Culoarului Muresului cu Muntii Metaliferi. Teritoriul administrativ al comunei are o suprafata de aproximativ 13100 ha.Petris Arad

Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din sase sate: Petris – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 106 km fata de municipiul Arad, Corbesti, Ilteu, Obarsia, Rosia Noua si Seliste.

Prima atestare documentara a localitatilor Petris, Corbesti, Ilteu si Rosia Noua dateaza din anul 1743. Satul Obirsia este atestat documentar in anul 1468 si satul Seliste este atestat documentar in anul 1479.

Economia comunei cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate.

Pomicultura si silvicultura detin ponderi insemnate in economia locala.

De asemenea, comuna dispune de resurse minerale exploatabile precum piritele de la Rosia Noua.

Primaria Petris

Adresa: Str. Principala, nr. 253, cod 317245, jud. Arad
Tel: 0040 257 433.701
Fax: 0040 257 433.701
Email: primariapetris@yahoo.com
Internet: www.primariapetris.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!