Pecica

Situat la o distanta de 25 km fata de municipiul Arad, orasul Pecica si-a facut de curand aparitia in reteaua urbana a Romaniei.

Teritoriul adminnistrativ al orasului se intinde in vestul Campiei Aradului, orasul administrand si localitatile rurale Bodrogu Vechi, Sederhat si Turnu.Pecica Arad

Pecica, una din cele mai vechi asezari rurale din judetul Arad, devine oras in anul 2004.

Localitatea se intinde pe o suprafata de 0,5 km patrati, de ea apartinand 18 km patrati teren arabil si 4,5 km patrati padure.

Localitatea se intinde pe doua forme de relief distincte: o campie joasa, situata in Lunca Muresului si o campie mai inalta, care se intinde spre nord si nord – vestul localitatii, ambele deosebit de fertile.

Clima este moderat – continentala, cu influente mediteraniene, media temperaturilor anuale este de 10,8 grade C.

Bogatia descoperirilor arheologice din aceasta zona au dat numele unei importante perioade istorice cunoscuta sub denumirea de Cultura Pecica-Periam. Istoria asezarilor Pecica, Bodrogu Vechi, Sederhat si Turnu este strans legata de evenimentele ce au marcat prin amploare intreaga zona a Campiei Aradului.

Prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1335 cand asezarea era cunoscuta sub denumirea de Petk.

Desi economia orasului este una predominant agrara, in ultima perioada sectorul economic secundar si tertiar au avut evolutii ascendente. Alaturi de agricultura, industria petrolului si a gazelor naturale este bine reprezentata aici.

Deschiderea punctului de frontiera de la Turnu si punerea in valoare pentu viitor a zacamintelor de ape termale ar putea fi atuurile cele mai importante pentru dezvoltarea economica a orasului.

Primaria Pecica

Tel: 0257 468323
Fax: 0257 468323
Internet: www.pecica.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!