Paulis

Comuna Paulis este situata in zona de contact a Culoarului Muresului cu Campia Aradului si Muntii Zarandului.

Teritoriul administrativ al comunei are o suprafata de 12806 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din patru sate: Paulis – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 25 km fata de municipiul Arad, Baratca, Cladova si satul Sambateni.Paulis Arad

Prima atestare documentara a localitatii Paulis dateaza din anul 1333. Satul Baratca este atestat documentar in anul 1913,Cladova in anul 1308 si satul Sambateni este atestat documentar in anul 1138.

Economia comunei cunoaste in prezent o dinamica puternica, cu cresteri importante semnalate in toate sectoarele de activitate prezente pe raza comunei. In agricultura, cultura vitei de vie detine o pondere insemnata in economia comunei, satul Baratca fiind un cunoscut centru viticol si de vinificatie. Industria materialelor de constructii este reprezentata de exploatarile de granit si diorit in localitatile Cladova si Baratca.

Potentialul turistic al comunei este impresionant. Dintre obiectivele turistice ale comunei amintim Monumentul Eroilor de la Paulis – ridicat in cinstea ostasilor romani, din”Detasamentul Paulis”cazuti in luptele din anul 1944 pentru apararea culoarului Muresului, parcul dendrologic cu exemplare rare de tisa, magnolii si pin de Himalaya,asezarea fortificata si biserica datata din secolele XIV-XVI situate pe Dealul Carierei din Cladova si renumitele valuri de aparare de la Sambateni datate ca apartinand epocii dacoromane.

Primaria Paulis

Adresa: str. Principala, nr. 1
Tel: 0040 257 388101
Fax : 0040 257 388101
Email: primariapaulis@gmail.com
Internet: www.primariapaulis.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!