Ignesti

Comuna Ignesti se afla situata la poalele sudice ale Muntilor Codru Moma, in Depresiunea Ineu -Gurahont.

Comuna se intinde pe o suprafata de 5192 ha si are in componenta satele: Ignesti – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 89 km fata de municipiul Arad, Minead, Nadalbesti si Susani.

Prima atestare documentara a localitatii Ignesti dateaza din anul 1553. Celelalte localitati sunt atestate documentar dupa cum urmeaza: Minead in anul 1619, Nadalbesti in anul 1553 si Susani in anul 1574.

Economia comunei este una predominant agrara si atat zootehnia cat si cultura plantelor au ponderi insemnate. Apicultura este de asemenea o ramura a agriculturii bine reprezentata la nivelul comunei.

Comuna Ignesti poate deveni si un areal de atractie turistica prin dezvoltarea turismului rural si punerea in valoare a potentialului antropic si natural de care dispune.

Primaria Ignesti

Adresa: Str. Principala, nr. 24, cod: 317195, jud. Arad
Tel: 0257 – 315501
Fax: 0257 – 315501
Email: primaria.ignesti@yahoo.com
Internet. http://primariaignesti.ro/

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!