Hasmas

Comuna Hasmas este situata in nordul Depresiunii Ineu, la contactul Dealurilor Carandului cu Dealurile Marausului si Munţii Codru-Moma, pe raul Hasmas si are o suprafaţa de 8844 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din satele: Hasmas – sat resedinţa de comuna situat la o distanţa de 87 km faţa de municipiul Arad si satele Agrisu Mic, Botfei, Clit, Comanesti si Urvisu de Beliu.

Teritoriul com290px-Hasmas_jud_Aradunei este incarcat de istorie. Pe teritoriul satului Clit au fost descoperite in anul 1968 urmele unei asezari dacice, fortificate, datand din secolul I i.Hr.-I d.Hr si au fost scoase la iveala vase ceramice lucrate la roata sau cu mana, unelte si arme din fier, podoabe etc.

Prima atestare documentara a localitaţii Hasmas dateaza din anul 1588. Satul Agrisul Mic este atestat documentar in anul 1588, Botfei in anul 1595, Clit in 1828, Comanesti si Urvisu de Beliu in anul 1599.

Economia comunei este una predominant agrara, populaţia ocupandu-se cu cresterea animalelor, cultura cerealelor si pomicultura.

Activitaţile silvice si de prelucrare a lemnului au si ele o buna reprezentare in spectrul economic al comunei. Din punct de vedere turistic, comuna Hasmas este un areal atractiv. Biserica de lemn din Agrisul Mic, ce dateaza din secolul al XVIII-lea, fondul cinegetic, cabanele de vanatoare si pescariile de pe raza comunei sunt principalele obiective turistice.

Primaria Hasmas

Adresa: Str. Principala, nr. 217, cod: 317185, jud. Arad
Tel: 0257 – 321777
Fax: 0257 – 321777
Email: primariahasmas@artelecom.net
Internet: www.comunahasmas.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!