Ghioroc

Comuna Ghioroc este situata in zona de contact a Muntilor Zarand cu Campia Aradului, pe Canalul Matca şi are o suprafata de 4890 ha.

Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din satele: Ghioroc – sat reşedinta de comuna situat la o distanta de 22 km fata de municipiul Arad, Cuvin şi Miniş.

Prima atestare documentara a localitatii Ghioroc dateaza din anul 1135. Satul Cuvin este atestat documentar in anul 1323 şi Miniş in anul 1302.

Economia comunei este una predominant agrara, cu ambele sectoare componente bine dezvoltate, comuna fiind cunoscuta in tara şi strainatate ca un important centru viticol. Agroturismul este bine reprezentat in comuna prin pensiuni turistice atractive.
Potentialul turistic al comunei este unul de exceptie, comuna fiind cunoscuta ca un important areal de convergenta turistica.

Clima blanda si relieful de deal si campie determina functiile economice ale Ghiorocului.

Economia comunei este una predominant agrara, cu ambele sectoare componente bine dezvoltate, comuna fiind cunoscuta in tara si strainatate ca un important centru viticol. De altfel, aici functioneaza Statiunea de cercetari Viti – Vinicole Minis, situata in Ghiroc, care apartine de Academia Romana si care functioneaza pentru zona de vest a Romaniei.

Agroturismul este bine reprezentat in comuna prin pensiuni turistice atractive. Potentialul turistic al comunei este unul de exceptie, comuna fiind cunoscuta ca un important areal de convergenta turistica.

Primaria Ghioroc

Adresa: str. Nicolae Balcescu, nr. 89, 317135
Tel: 0257 – 461101
Fax: 0257 – 461425
E-mail: primariaghioroc@artelecom.net
Internet: www.primariaghioroc.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!