Dezna

Comuna Dezna se afla situata in Depresiunea Ineu-Gurahont, la poalele Muntilor Codru-Moma, la confluenta raului Moneasa cu raul Sebis.Dezna Arad

Comuna are o suprafata administrativa de 8350 ha si este formata din cinci sate: Dezna – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 92 km fata de municipiul Arad, Buhani, Laz, Neagra si Slatina de Cris.

Prima atestare documentara a localitatii Dezna dateaza din anul 1318. Satul Buhani este atestat documentar in anul 1441,satul Laz intre 1553-1561 si satele Neagra si Slatina de Cris in anul 1553.

Economia comunei este una predominant agrara, principalele ocupatii ale localnicilor fiind cultivarea pamantului, cresterea animalelor si prelucrarea lemnului. Turismul este ramura economica ce inregistreaza in prezent o evolutie ascendenta.

Primaria Dezna

Adresa: str. Avram Iancu nr.63
Tel: 0257 – 312605
Fax: 0257 – 312605
Internet: http://comunadezna.ro/

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!