Covasant

Comuna Covăsânţ se afla situata în zona de contact a prelungirilor vestice ale Munţilor Zărand cu Câmpia Aradului, pe canalul Matca şi ocupa o suprafaţă de 4227 ha. Singurul sat al comunei este satul cu acelasi nume, resedinta de comuna, situat la o distanta de 28 km fata de municipiul Arad.Covasant Arad

Prima atestare documentară a localitatii Covăsânţ dateaza din anul 1333.

Economia comunei este una predominant agrara, cu un sector zootehnic axat pe creşterea bovinelor dar şi o însemnată pondere în economie o deţine pomicultura şi viticultura.

Comuna Covăsânţ este unul dintre cele mai importante puncte de acces spre culmile domoale ale Munţilor Zărand, mai multe trasee turistice marcate pornind de pe teritoriul acesteia.

Pe langa bogaţia peisajelor desprinse de pe înalţimile Zărandului, comuna dispune şi de un impresionant fond turistic de origine antropica. Cetatea “Tornea”, urmele cetatii de pamant “Hindec”, ruinele şi turnul unei impresionante biserici datate din secolul al XIV-lea, la care se adauga si un fond construit de exceptie, sunt obiectivele turistice care nu trebuie ocolite de turisti în periplul lor pe aceste meleaguri.

Primaria Covasant

Adresa: Covasant nr. 319
Tel: 0257 – 385.273
Fax: 0257 – 385.333
Internet: www.covasint.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!