Chisineu-Cris

Orasul Chișineu Criș este situat in partea de nord-vest a judetului Arad, la 43 km fata de municipiul Arad. Teritoriul administrativ al orasului are o suprafata de 119 km2 si se desfasoara in Campia Crisului Alb de-o parte si de alta a raului cu acelasi nume. Orasul a luat fiinta prin unirea localitatilor Padureni si Chisineu Mic. Din punct de vedere administrativ, localitatea Nadab este sat apartinator orasului Chisineu Cris.Chisineu Cris Arad

Orasul Chisineu-Cris se numara intre cele mai vechi asezari din vestul Romaniei, atestat documentar in 1202 – 1203.

Prezenta raului Crisul Alb, ce desparte orasul in doua parti, da posibilitatea practicarii unor culturi irigate, folosindu-se apa ca sursa de alimentare.

Digurile de protectie, inaltate si refacute in perimetrul orasului si in aval, in anul 1974, impiedica inundarea localitatii mai ales primavara dupa topirea zapezilor.

Primaria Chisineu-Cris

Adresa: Str Infratirii nr. 97, cod: 315100, jud. Arad
Tel: 0257 – 350098
Fax: 0257 – 350059
Email: primariachcris@yahoo.com
Internet: www.chisineucris.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!