Chisindia

Comuna Chisindia este situata in sudul Depresiunii Sebis, la poalele Dealurilor Cuedului si are o suprafata de 12928 ha. Din punct de vedere administrativ comuna este alcatuita din satele: Chisindia – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 92 km fata de municipiul Arad, Paiuseni si Vasoaia.

Comuna Chisindia este atestata documentar in 1349.Chisindia Arad

Majoritatea populatiei lucreaza in agricultura comuna; Chisindia are un profil economic agrar dispunand de 4163 ha, suprafata agricola, din care 62,2% pasuni si fanete iar 2,5 livezi. Suprafata ocupata de fondul forestier este de 6.989 ha. In structura suprafetei cultivate si a productiei vegetale cele mai ari ponderi le detine graul si porumbul.

Printe resursele naturale regenerabile specific zonei Chisindia se afla si:

La liceul de cultura generala din Sebis (bulevardul Victoriei) vizitatorii pot vedea o parte din colectia de obiecte istorice si etnografice adunate de un harnic colectiv local, expuse intr-un punct muzeistic. Obiectele rezulta din sapaturile efectuate in jur, provenind din epoca paleoliticului si pana in epoca feudalismului dezvoltat, depistate mai ales la Iosasel, Berindia, Chisindia, Cetatea Deznei etc.

Deosebit de interesante sunt obiectele etnografice romanesti, reprezentate prin ceramica de diferite tipuri din valea Crisului Alb (Tarnavita, Hontisor), icoanele pe sticla, precum si piese caracteristice zonei etnografice Buteni. Intre acestea se numara un razboi de tesut, mobila populara, caue, tulnice precum si faimosul steag si pom de nunta de la Chisindia.

Primaria Chisindia

Adresa: Str. Principala nr. 19, jud. Arad, 317080
Tel: 0257 – 314105
Fax: 0257 – 314014
E-mail: primariachisindia@artelecom.net
Internet: http://www.chisindia.ro/

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!