Barzava

Comuna Barzava, atestata documentar in anul 1471, este situata la poalele Muntilor Zarand, la contactul acestora cu Muntii Metaliferi, pe raul Barzava – afluent de dreapta al Muresului. Comuna se intinde pe o suprafata de aproximativ 25643 ha si are in componenta satele: Barzava – sat resedinta de comuna situat la o distanta de 61 km fata de municipiul Arad, Batuta, Capruta, Dumbravita, Grosii Noi, Lalasint, Monorostia si Slatina de Mures.

SANYO DIGITAL CAMERA

Suprafata comunei este de 25 643 ha, din care peste 17 600 ha. paduri si terenuri forestiere, 4923 ha. pasuni si fanete, 2232 ha. terenuri arabile, 50 ha. livezi, restul fiind terenuri cu drumuri, construtii, ape, etc.

Principalele ramuri economice sunt agricultura, exploatarile forestiere, industria materialelor de constructii, comertul, serviciile si turismul, etc.

Cultura plantelor este profilata pe: cultura porumbului, graului, orzului, plantelor furajere, cartofului, legumelor si a pomilor fructiferi

Exploatarile forestiere detin o pondere importanta in economia comunei, gorunul de Barzava avand o densitate mai mare decat media obisnuita, fiind de foarte buna calitate.

Primaria Barzava

Adresa: Str. Principala, nr.314, jud. Arad
Telefon: 0257 – 433108
Fax: 0257 – 433311
E-mail: primariabarzava@clicknet.ro
Internet: www.comunabarzava.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!