Oportunitati de investitii

DRUMUL VINULUI: PĂULIŞ– GHIOROC – COVĂSÂNŢ–ŞIRIA

„Beneficiari din localitatile Socodor, Graniceri, Pilu, Apateu, Zerind, Misca, Cermei, Sintea Mare, Beliu, Craiva, Hasmas, Archis, Sicula, Seleus, Sepreus, Zarand, Olari, Simand si Chisineu Cris, au obţinut finanţările prin intermediul Grupului de Actiune Locala Microregiunea Vailor Crisurilor Alb si Negru. Aceştia au depus cererile de finanţare la GAL în cursul anului trecut, cereri ce au fost evaluate şi selectate de către echipa noastră tehnică, iar acum au semnat contractele de finanţare” – preşedintele Grupului de Actiune Locala Microregiunea Vailor Crisurilor Alb si Negru, Dimitrie Ioan Jura.

Contact: GAL MVC

Gal Valea Superioara a Crisului Alb

Fonduri europene prin GAL-urile aradene

Fermierii şi primăriile din zona de nord a judeţului au accesat în 2012 proiecte pentru dezvoltare rurală de peste două milioane de euro, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru.

Beneficiarii acestor fonduri au fost din localităţile Socodor, Grăniceri, Pilu, Apateu, Zerind, Mişca, Cermei, Sintea Mare, Beliu, Craiva, Hăşmaş, Archiş, Şicula, Seleuş, Şepreuş, Zărand, Olari, Şimand şi Chişineu Criş.

În cadrul Strategiei de dezvoltare Locală, proiect finanţat în cadrul Programului Naţional de dezvoltare Rurală în perioada 2012-2015, sunt disponibile pentru Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru fonduri nerambursabile în valoare totală de 2.285.500 euro pentru proiecte de dezvoltare rurală.

În primul an de funcţionare, echipa tehnică a Grupului de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru a lansat 13 apeluri de selecţie pentru astfel de proiecte.

În urma derulării sesiunilor aferente, au fost selectate de catre GAL un număr de 46 de proiecte, în valoare totală de 2.271.222 euro, din care valoarea totală a sprijinului acordat (fonduri nerambursabile) este de 1.548.368 euro, diferenţa urmând a fi suportată de către beneficiari ca şi cofinanţare a proiectelor.

„Toate sesiunile se vor închide în data de 15 ianuarie 2013“ a precizat Dimitrie Ioan Jura, preşedinte Grup de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru.

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!