Sebes

Municipiul Sebeş este situat în partea central-sudică a judeţului Alba, în bazinul inferior al văii Sebeşului la 15 km de Alba Iulia, reşedinţa de judet.Sebes Primarie Alba

Totodată este cunoscut ca fiind un nod rutier, întrucât se află poziţionat la intersecţia drumurilor naţionale DN 7 şi DN1, respectiv Sibiu – Cluj–Napoca şi Sibiu – Arad • Această amplasare a favorizat dezvoltarea continuă a localităţii, devenind în anul 2000 unul dintre cele patru municipii ale judeţului Alba (Alba-Iulia, Sebeş, Aiud şi Blaj).

Municipiul Sebeş are în componenţă următoarele localităţi– Sebeş, Lancrăm, Petreşti şi Răhău, suprafaţa sa totală fiind de 11,545 ha.

Alături de Carl Filtsch si Lucian Blaga, istoria Sebeşului a fost marcată şi de: Dorin Pavel, inginer român cunoscut pentru lucrarea de la Porţile de Fier; Augustin Bena, compozitor de muzică simfonică; Felician Farcaşu cunoscut interpret al cântecului popular românesc, culegător de folclor, textier şi compozitor, precum şi mulţi alţii.

Primaria Sebes

Adresa: Mun.Sebes, str. Piata Primariei nr.1, cod 515800
Telefon: 0258 – 731006 / 0258 – 731318
Fax: 0258 – 734187
Internet: www.primariasebes.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!