Agricultura judetului

Unitatea Fitosanitară Sibiu, recomandă efectuarea tratamentului fitosanitar la cultura de CARTOF (consum şi sămânţă), împotriva: MANEI (Phytophthora i.), GÂNDACULUI din COLORADO (Leptinotarsa d.), AFIDE (Aphydae).
Tratamentul este preventiv şi curativ pentru agenţii de dăunare.
Pentru combaterea agenţilor de dăunare, se recomandă utilizarea unei variante cu produse de protecţie a plantelor de mai jos:
1. MELODY COMPACT 49 WG 2,0 kg/ha + MOSPILAN 20 SG 80-100 g/ha sau
2. CURZATE MANOX 2,5 kg/ha + KAISO SORBIE 5 EG 0,15 kg/ha sau
3. RIDOMIL GOLD PLUS 42,5 WP 3,0 kg/ha + LIDER 200 SL 0,3 l/ha sau
4. SHIRLAN 500 SC 0,3 – 0,4 l/ha + MAVRIK 2 F 0,2 l/ha sau
5. EQUATION PRO 0,4 kg/ha + KARATE ZEON 0,2 l/ha

Perioada optimă de tratament: 14 – 18 iunie 2013
POT FI UTILIZATE ŞI ALTE VARIANTE CU PRODUSE DE PROTECŢIE A PLANTELOR OMOLOGATE, PENTRU COMBATEREA AGENŢILOR DE DĂUNARE MENŢIONAŢI.
Produsele sunt compatibile cu majoritatea insecto-fungicidelor folosite în România. Pentru siguranţa, efectuaţi un test de compatibilitate.

Ambalajele din carton provenite de la produse, se vor plia şi depozita, până la predarea acestora la distribuitorul de produse.
Ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele clătite se depoziteaza în magazii şi se returneaza distribuitorului.
Citiţi cu atenţie prospectul produselor de protectia plantelor, înainte de utilizare!

Se vor lua măsuri ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. Se vor respecta cu stricteţe normele de lucru cu produse de protecţie a plantelor, cele de securitatea muncii, de protecţia animalelor.
Pentru protecţia familiilor de albine, în conformitate cu prevederile legale, respectiv Ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, 68/05.02.1992 al Ministerului Mediului, 15b/3404/1991 al Departamentului pentru Administraţie Locală şi 127/1991 al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, privind unele măsuri pentru protecţia familiilor de albine, împotriva intoxicaţiilor cu produse de protecţia plantelor, veţi lua toate măsurile ce vă revin.

Întocmit,
Cons. sup. Ana TIMAR

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!