Sibiu

Calendarul targurilor si pietelor SIBIU 2013

Orasul Sibiu, capitala judetului cu acelasi nume, este atestat documentar din secolul al XII-lea si a reprezentat de-a lungul Mileniului II un punct de referinta in ceea ce priveste economia si comertul zonal.

Sibiul a fost fondat de sasii colonizati aici in secolele XI XII, pe urmele unei vechi cetati daco-romane si a traversat intreg Evul Mediu sub numele de Hermannstadt. In secolul al XIV-lea Sibiul era deja un puternic centru mestesugaresc. Documente din anul 1376 fac mentiune despre existenta a 19 bresle, ai caror membri exercitau 25 de meserii. Aceste bresle intretineau relatii foarte active cu statele europene din zona. Sprijinit de puterea economica a mestesugarilor, Sibiul s-a dezvoltat economic si urbanistic, urmand calea tipica oraselor medievale.

Din secolul XIX. vechiul burg medieval a lasat treptat locul orasului modern.

Sibiul modern este capitala unui judet cu o pozitie privilegiata din punct de vedere geografic, economic si social.
Sibiul este unul dintre cele mai dezvoltate judete din tara, in aceasta zona desfasurandu-si activitatea agenti economici din principalele ramuri ale economiei nationale. Restructurarea si modernizarea petrecuta in ultimul deceniu au facut ca industria sa detina primul loc in economia judetului cu o pondere de 38,72% din Produsul Intern Brut, urmata de agricultura, constructii, comert si servicii.

Din totalul productiei, mare parte este destinata exportului.

_harta_sibiu_zonific_dezvoltare

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!