Gorj

Judeţul Gorj este situat în partea de sud-vest a României, în nordul Olteniei, pe cursul mijlociu al râului Jiu, fiind limitat la nord de paralela de 450 21′ latitudine nordică ce trece prin vârful Parângul Mare şi la sud de paralela de 440 34′ latitudine nordică în apropiere de localitatea Ţânţăreni.

Limita estică se află în apropierea localităţilor Alimpeşti şi Polovragi, pe lângă care trece meridianul de 230 51′ longitudine estică, iar limita vestică este reprezentată de vârful Dobra din Munţii Godeanu, situat pe meridianul de 220 33′ longitudine estică.

Judeţul Gorj se învecinează la nord cu judeţul Hunedoara, la est cu judeţul Vâlcea, la sud cu judeţul Dolj, la sud-vest cu judeţul Mehedinţi, iar la vest cu judeţul Caraş-Severin.

Suprafaţa judeţului Gorj este de 5602 km2, reprezentând 2,3 % din suprafaţa României, situânduse, din acest punct de vedere, pe locul 21 între judeţele ţării.

consiliul-judetean-gorj

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!