Agricultura judetului

Producţia agricolă este reprezentată echilibrat pe cele două componente: cultura vegetală şi creşterea animalelor. Din suprafaţa totală a judeţului, terenul agricol reprezintă 61%, iar 29,8% păduri şi terenuri cu vegetaţie forestieră. Din totalul suprafeţei agricole, 70,1% sunt terenuri arabile,17,7% păşuni, 8,2% fâneţe, 4% livezi şi vii. În domeniul vegetal, ponderea cea mai mare o deţine cultura cerealelor, cartofilor şi legumelor. În judeţul Dâmboviţa îşi desfăşoară activitatea trei staţiuni de cercetare ştiinţifică în domeniile pomicultură, piscicultură şi creşterea ovinelor.

harta_agricola-dambovita

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!