Tehnologii de cultura in Constanta

Rapita

In ansamblu, Dobrogea este o regiune cu favorabilitate medie pentru cultivarea rapitei. Media anuala a precipitatiilor este cuprinsa intre 350-450 mm.

“Referindu-ne la bonitarea terenurilor, conexata cu nivelul precipitatiilor din arealul de cultura, cele mai bune productii (2500-2700 kg/ha), pot fi obtinute in zona localitatilor Albesti, Pecineaga, Negru Voda, Lipnita si Ostrov, pentru judetul Constanta, respectiv Nalbant, Baia si Tariverde, pentru judetul Tulcea. Arealul aferent acestor localitati, ofera posibilitatea realizarii unor productii superioare, ca urmare a solurilor cu o fertilitate buna si o textura mijlocie-fina, care permit inmagazinarea si pastrarea apei o perioada mai lunga”, scrie ing. Stelian Toma de la compania Sara Tom Company.

cultura-rapita-constanta

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!