Agricultura judetului

Judetul Constanta are 707.000 de hectare de teren, din care 80% este arabil. Potentialul natural al regiunii si conditiile climatice sunt favorabile dezvoltarii activitatilor agricole. Principalele culturi agricole sunt cele de grau, porumb, cartofi, plante oleaginoase si legume.

agricultura-constanta

Industrializarea si prelucrarea produselor agricole este asigurata de 136 societati comerciale specializate in industria alimentara.

Bogatiile solului sunt reprezentate de suprafetele întinse de terenuri agricole, terenuri care reprezinta 80% din suprafata totala, din care suprafata arabila reprezinta circa 85%.

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!