Agricultura judetului

agricultura-buzau

Judeţul Buzău se remarcă prin diversitatea ramurilor economice specifice economiei naţionale, predominantă fiind industria, urmată de agricultură, comerţ şi servicii.

In prezent, Buzaul detine o pondere de 2,7% in suprafata totala agricola a tarii.

In zona colinara predomina plantatiile de vii, cunoscute mai ales prin podgoriile Dealu Mare, cu renumitul centru viticol Pietroasele si Dealul Calnaului, specializat in producerea vinurilor rosii. Pe vaile Buzaului, Slanicului si Ramnicului, se intalnesc numeroase plantatii de meri, pruni, visini, caisi, etc.

Conditiile favorabile existente au creat posibilitatea dezvoltarii zootehniei, remarcata prin cresterea bovinelor, porcinelor, ovinelor si pasarilor. In judet se afla doua statiuni pentru cresterea cailor de rasa – Cislau si Rusetu, o statiune de cercetare si crestere a bovinelor – Dulbanu, o statiune de cercetare si crestere a oilor de rasa – Rusetu, precum si trei statiuni cu profil vegetal: Statiunea de cercetare si productie viti-vinicola Pietroasele, Statiunea de cercetare si productie pomicola Candesti si Statiunea de cercetare si productie legumicola Buzau.

Prelucrarea produselor agricole se asigura prin societati comerciale specializate in industria carnii, a laptelui, a sfeclei de zahar, a legumelor si fructelor, precum si prin unitati de morarit si panificatie, de vinificatie, de producere a uleiului comestibil, a berii, a spirtului si a furajelor combinate.

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!