Terenurile pe care se desfăşoară activităţile agricole sunt situate preponderent în zona montană, unde predomină păşunile şi fâneţele, precum şi în zona de podiş, unde ponderea cea mai mare o deţin terenurile arabile.
La nivelul judeţului se disting trei zone, fiecare având un profil agricol particular. În zona Braşov predomină terenurile arabile, păşunile şi fâneţele. Acelaşi profil caracterizează şi zona Făgăraş, aceasta deosebindu-se însă prin existenţa livezilor. Particularitatea zonei Rupea este dată de suprafaţa întinsă ocupată de păşuni, precum şi de potenţialul oferit de existenţa viilor şi a hameiştilor.
Sectorul zootehnic este favorizat în judeţul Braşov atât de culturile furajere, cât şi de răspândirea păşunilor şi a fâneţelor naturale pe mai mult de jumătate din suprafaţa agricolă a judeţului.
Industria alimentară este reprezentată în judeţ de aproape 300 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în toate domeniile producţiei alimentare.
Braşovul ocupă locul al 13-lea în ierarhia judeţelor în ceea ce priveşte gradul de acoperire cu păduri, fondul forestier având o suprafaţă de aproximativ 200.000 de hectare, adică aproape 37% din suprafaţa judeţului.
Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.
Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!