Agricultura judetului

Economia judeului Braila are un caracter predominant agrar, datorită, în primulrând, suprafeei mari de teren agricol ( 336.672 hectare teren arabil, 34.417 hectarepasuni, 380 hectare fanete, 1.457 hectare livezi, 8.352 hectare vii).

agricultura-braila

Agricultura, silvicultura, piscicultura – activitate care ar putea sa aducaun aport substantial in formarea PIB-ului judetean- sufera din pacate de fluctuatiile climaterice din ultimii ani pe de o parte, iar pe de alta parte de nerepunerea infunctiune in totalitate a disponibilitatilor de irigatie existente inainte de 1989.

Pentru anul 2008 se prognozeaza un reviriment, astfel, cresterea pe total Regiune de Sud-Est va fi de 18,8%, fata de anul anterior, iar in judetul Braila una de 18%, fiind devansate doar de judetele Constanta (25%) si Buzau(22%/)

Participarea in total VAB a acestui domeniu este de 11,6% pe regiune, iardin aceasta Braila detine 1,9%, situandu-se pe locul patru.

Suma productiei agricole brailene este preconizata a se ridica la 904 mil lei(RON)

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!