Vladesti

Comuna Vladesti este asezata in partea de nord a judetului Arges, la o distanta de 45 km de municipiul Pitesti si la 27 km fata de municipiul Campulung, orasul cel mai apropiat. vladesti_stema arges

Localitați componente Coteasca, Draghescu, Putina, Vladesti.

Suprafata agricola totala este de 3734 ha (din 3894 ha suprafata totala a comunei, intravilan 420 ha si extravilan 3474 ha) din care:

Din punct de vedere geomorfologic teritoriul comunei Vladesti este situat in extremitatea de NE a podisului Getic, subdiviziunea Dealurilor Argesului, incluse in grupa regiunilor piemontane inalte, deluroase.

Teritoriul comunei este caracterizat printr-un relief de tip Candesti, cu aspect neuniform.

Flora si fauna: Din punct de vedere floristic teritoriul comunei apartine fasiei alternatei de fag si gorun ale carei limite se mentin intre 300 m si 700-800 m altitudine.

Clima este temperata cu precipitatii suficiente in tot timpul anului, cu ierni reci. Umiditatea relativa a aerului este ridicata, iar indicele de ariditate nu coboara sub 30.

Primaria Vladesti

Adresa: Com. Vladesti, Judetul Arges
Tel. 0248/547740
E-mail: primarie@vladesti.cjarges.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!