Stolnici

Comuna Stolnici din judetul Arges, cu structura actuala a luat fiinta in anul 1968, in urma reorganizarii administrative. Pana la aceasta data, comuna Stolnici era formata din satele Stolnici, Izbasesti si Vlascuta, iar prin H.C.M. numarul 1127 din 1968 i s-a conferit calitatea de resedinta a comunei nou formate in componenta careia au intrat si satele fostei comune Filfani, si anume: Filfani, Cotmeana si Cochinesti.stolnici arges

Amplasata in sud-vestul Judetului Arges, comuna Stolnici se invecineaza in partea de vest cu Judetul Olt, respectiv comunele Colonesti si Optasi-Magura, in nord cu teritoriul comunei Lunca-Corbului, in est cu teritoriul comunei Buzoiesti, iar in sud cu teritoriul comunei Hirsesti.

Suprafata comunei este de 97 km. patrati, satele fiind asezate de o parte si de alta a raului Cotmeana, pe terasele acesteia, la o distanta de 38 km. de resedinta Judetului, Municipiul Pitesti si la 18 km de orasul Costesti. Suprafata totala: 7362 ha din care intravilan: 960 ha si extravilan: 6402 ha.

Relieful comunei este un relief de ses.

Flora si fauna sunt specifice reliefului de ses.

Clima este specifica asezarii fizico-geografice a comunei.

Primaria Stolnici

Adresa: Comuna Stolnici, jud Arges
Tel. 0248 – 676 201
E-mail: primariastolnici@yahoo.com
Internet: www.comunastolnici.ro

Lasă un răspuns


Copierea textelor, imaginilor etc de pe www.putereagricola.ro este permisa cu conditia de a se preciza sursa (cu link activ) si autorul.

Pentru cei care sunt mandri ca traiesc in Romania si au cunostinta de lucruri utile, frumoase din judetul, comuna, satul lor, ii invitam sa ne trimita informatiile la adresa romania@putereagricola.ro pentru a putea fi postate pe website. Va multumim ca vreti sa faceti parte din comunitatea PutereAgricola.ro!